Bieslo 1 komt te kort in Swalmen

09-05-2022 13:06

Afgelopen zondag speelde Bieslo 1 de belangrijke wedstrijd in en tegen Swalmen. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg was er nog van alles mogelijk voor Bieslo maar dan waren 3 punten tegen de buurman eigenlijk een must. Als na 90 minuten dan de einduitslag 3-0 voor Swalmen is kan maar een ding geconcludeerd worden… missie mislukt. Swalmen was het eerste half uur heer en meester. Bieslo werd teruggedrongen maar kwam niet heel erg in de problemen. Een onoplettendheid waar ook wat pech bij kwam kijken werd helaas meteen afgestraft. Na de 1-0 kwamen de greun witte iets beter in de wedstrijd. Vanaf de 35e minuut resulteerde dit ook in wat mogelijkheden met in de 43e minuut de grootste mogelijkheid. Capitano Ties werd in de 16 meter neergehaald waarop de uitstekend fluitende scheidsrechter terecht naar de stip wees. Normaliter een koud kunstje voor Ties, helaas dit keer niet waardoor we toch met een 1-0 achterstand de rust in gingen. Na rust ging Bieslo feller ten aanval. Swalmen kreeg het moeilijker en Bieslo kreeg meer de overhand. Grote kansen leverde het echter niet op, het bleef bij een paar gevaarlijke corners. Om toch nog wat te halen moesten de Beeselnaren steeds meer risico nemen. Dit leverde aan de andere kant natuurlijk ruimte op voor Swalmen. Een van de counters werd door Hansie onreglementair gestopt. De vrije trap was een koud kunstje voor de spits van Swalmen. Deze 2-0 was een mokerslag voor Bieslo. Uiteindelijk ging de wedstrijd dus met 3-0 verloren. De teleurstelling was groot, mede doordat concurrent Roerdalen wel de winst gepakt had. Ook was er het besef dat het gewoon onvoldoende was wat wij gisteren tegen Swalmen op de mat konden leggen. Lang tijd om te balen van de nederlaag is er niet. Aanstaande donderdag 12-5-2022 speelt Bieslo namelijk alweer, nu om 19.15 uur thuis tegen Roggel. De achterstand op Roerdalen bedraagt nu 5 punten met nog 4 wedstrijden te spelen. Lastig… ja, onmogelijk… nee. Wie ons goed kent weet dat wij niet zomaar opgeven. Zolang er nog hoop en kans is zullen wij er voor blijven vechten. Er staan nu 2 thuiswedstrijden op het programma waarbij eigenlijk maar 1 ding telt en dat zijn 6 punten!