Bieslo 1 knokt zich verdiend naar eerste uitoverwinning

24-04-2016 19:51

Bieslo 1 heeft in de uitwedstrijd tegen de nummer drie Helden zondag de eerste uitoverwinning behaald van dit seizoen. Het was een verdiende overwinning behaald door een ploeg die collectief knokte voor een goed resultaat. De overwinning was ook zeer noodzakelijk daar ook alle concurrenten onderin de ranglijst vandaag punten behaalden.

Binnen 6 minuten had Tico Janssen al twee goede mogelijkheden om Bieslo op een snelle voorsprong te schieten. De eerste mogelijkheid van Helden in de 14e minuut was gelijk raak toen een hoge vrije schop erg gemakkelijk werd binnen gekopt. Bieslo bleef echter rustig en probeerde vanuit een goed middenveld spits Ron Sillen te bereiken. Dit lukte bijna in de 25e minuut toen Ron een prima mogelijkheid kreeg. Op slag van rust miste een kopkans van Noud Schoolmeesters net zijn doel.

De tweede helft was net een minuut gespeeld toen in een flinke regenbui een korte voorzet van Ron Sillen door een speler van Helden in eigen doel werd gegleden. Een zeer verdiende gelijkmaker. Het vervolg van de tweede helft was een leuke spannende wedstrijd waarbij beide ploegen voor de drie punten gingen. Helden zorgde met hoge ballen voor gevaar maar de echte kansen waren voor Bieslo. Nadat Ron Sillen in de 65e minuut keihard in het zijnet schoot kwam de grootste kans in de 73e minuut toen Ron in een een tegen een situatie de keeper al had uitgespeeld maar een speler van Helden ternauwernood kon redden. Ook Stan Pouls zijn afstandsschot even later miste net zijn doel.

In de 89e minuut was het dan toch de terechte 1-2 voor Bieslo toen Tico Janssen en Arthur Hannink alleen op de keeper af konden gaan. Tico gaf Arthur de kans om de winnende treffer op het scorebord te schieten hetgeen tot grote vreugde leidde op en naast het veld.

Aanstaande Donderdag speelt Bieslo de belangrijke inhaalwedstrijd thuis tegen Belfeldia. Deze ploeg staat momenteel twee punten boven Bieslo. De wedstrijd begint om 19.00 uur. We roepen de supporters op Bieslo te steunen in deze belangrijke fase. Volgende week zondag staat dan weer een belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen onze buren uit Reuver.