Bieslo 1 onverslaanbaar in 2017!

05-03-2017 18:51

Bieslo 1 heeft afgelopen zondag maar weer eens laten zien dat het verschrikkelijk goed kan voetballen. Wederom een uitstekende eerste helft, zorgt voor een mooie driepunter tegen laagvlieger Stevensweert.

De wedstrijd is nog geen 2 minuten oud, of Ron Sillen kan vogelvrij de bal tegen het net schieten. Echter gaat zijn inzet helaas over het doel. Dit was het startsein van een wervelende eerste helft. In de 18e minuut werd het 1e doelpunt genoteerd. Ron Sillen bediende de vlugge Tico Janssen. Na een kleine rush van een meter of 30 schoot Tico de bal beheerst in de korte hoek, 1-0. Niet lang daarna werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gegund aan Ynze Puts. In de 22e minuut nam hij een afvallende bal aan en schoot met een bekeken volley de bal over de doelman heen, 2-0. Bieslo bleef maar aanvallen en Stevensweert wist niet meer waar het moest kijken. Na een combinatiespel in de 32e minuut over een aantal schijven kwam de bal terecht bij Ron Sillen nadat Juul Niessen de bal teruglegde op de 16 meter. Ron Sillen hield het overzicht en bediende Tico Janssen. Tico faalde niet en maakte zijn tweede doelpunt van de middag, 3-0.  In de 41e minuut een soortgelijk doelpunt. Wederom over een aantal schijven met Juul Niessen en Tico Janssen werd de bal klaargelegd op Juul die beheerst binnen tikte, 4-0.

Na rust was er een groot verval binnen de selectie van Bieslo. Wat in de eerste helft allemaal lukte, mislukte juist in de tweede helft. Ballen die niet goed aangenomen werden en te weinig druk naar voren. Stevensweert maakte hier dankbaar gebruik van en kwam in de 50e minuut op 4-1. Een steekpass werd niet onderschept en de spits ging op Thomas Heldens af. Thomas had geen antwoord en de bal hobbelde rustig in het doel. In de 59e minuut leek de wedstrijd een kantelpunt bereikt te hebben. Michel Evers moest met rood inrukken nadat hij zijn directe tegenstander neerhaalde als laatste man. Doorgebroken speler luidde het antwoord van de arbiter. De vrije trap die hieruit volgde werd nog door Thomas Heldens gekeerd, echter op de rebound was Thomas kansloos, 4-2. Dat zogenaamde kantelpunt werd door Bieslo gelukkig weggepoetst. In de 62e minuut mocht Noud Schoolmeesters aanleggen voor een vrije trap van 20 meter. De lage, harde schuiver werd, mede door het gladde veld, gepromoveerd tot een onhoudbare bal in de lange hoek, 5-2. Dit doelpunt kwam op een perfect moment, achteraf bleek dit de nekslag voor Stevensweert. De gasten probeerde nog van alles, maar de defensie onder leiding van Thomas Heldens bleef overeind.

Bieslo sleept op deze manier weer haar 5e achtereenvolgende overwinning uit het vuur, een serie waar we met z’n allen erg trots op mogen zijn. De laatste nederlaag die Bieslo leed dateert zelfs van 27 November vorig jaar toen TSC’04 te sterk was in Tegelen.

Als we puur naar de statistiek kijken, dan is Tico Janssen vandaag het meest waardevolle gebleken met twee doelpunten en één assist. Toch gaat de ‘Man of the Match’ van vandaag uit naar een speler die niet veel minuten mocht maken vandaag. Luc Meerts mocht aantreden in de laatste minuten van de wedstrijd. Luc is een voorbeeldige teamspeler die het teambelang voorop zet. Nooit klagen, hard trainen en aantreden wanneer dit nodig is. Chapeau Luc!

Volgende week staat een bezoek bij onze oude trainer Har Bessems op het programma. Om 14.30uur trappen we af in Posterholt bij de plaatselijke v.v. (OranjeBlauw’15). We hopen op vele supporters die samen met ons deze lastige uitwedstrijd gaan bestrijden.

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Michel Evers (58. Rode kaart), Sjors Lenssen, Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Juul Niessen, Ron Sillen (83. Jasper Ebus), Tico Janssen (90. Luc Meerts).