Bieslo 1: Het regent kansen, maar geen doelpunten

26-03-2018 23:32

Er stond deze zondag een mooie derby op het programma. De gasten uit Swalmen kwamen op bezoek en hoopte op een mooi resultaat. Gezien de kansenverhouding had Swalmen meer verdiend, maar de wedstrijd had ook zomaar in het voordeel van Bieslo kunnen vallen. 

De eerste helft was een slordige van Bieslo-zijde. Verdedigend stond het wel redelijk, echter met balbezit kon men geen vuist maken. Veel onrust in het spel zorgde ervoor dat de bal na een aantal passes weer in handen van de gasten waren. Hierdoor kreeg Bieslo dus weinig vat op Swalmen. Wat gevaarlijke situaties voor het doel van Daan Reijnders was een feit, maar vooralsnog zonder resultaat. De gastheren kwamen daarentegen sporadisch voor het doel van Swalmen, zonder maar één schot te lossen. Het druk zetten op de tegenstander was dit keer ook moeilijker dan voorheen het geval was. Afstanden waren moordend groot, waardoor men telkens een stap te laat was. Hierdoor was Bieslo aan het ‘zwemmen op het middenveld’, om maar eens een mooie voetbalterm te gebruiken. Zonder grote kansen gingen de beide ploegen rusten, 0-0. 

De tweede helft was een sensationele, in vergelijking met de eerste helft. Beide ploegen kregen in de eerste 15 minuten een aantal kansen, waar vooralsnog niets mee gedaan werd. Juul Niesen was nog het dichtste bij een treffer voor Bieslo, maar tot twee keer toe kon de keeper redding brengen op een kopbal. In het verdere verloop van de wedstrijd was het veelal Swalmen wat de klok sloeg. Met hun technisch begaafde voetballers, probeerde ze de Bieslo-defensie uit één te drijven. Dit lukte (zeker de laatste 10 minuten) behoorlijk aardig. Wat de gasten wel vergaten, was dat niet alleen verdedigers onderdeel uitmaken van de defensie. Vandaag was een heldenrol weggelegd voor ‘ozze Nossie’ Daan Reijnders. Met een aantal sublieme reddingen hield hij eigenhandig Bieslo in de wedstrijd. Het maakte vandaag niet uit hoe Swalmen het probeerde. Van een één tegen één situatie tot een kopbal van dichtbij, Daan was overal de winnaar. Door zijn fantastische bijdrage, was zelfs Swalmen verbaasd toen Daan in één keer niet op zijn post stond. Een bal werd breed gelegd in de laatste minuut, waar drie Swalmen-spelers vogelvrij klaar stonden om de bal vanaf 5 meter in het doel te prikken. Zo verbaasd dat Daan er niet was, werd ook deze kans om zeep geholpen. Vanaf de zijlijn was aan Bieslo-zijde dan ook een beetje leedvermaak. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen (Mart Smeets). De eindstand was bepaald, 0-0. 

Bieslo kan achteraf terugkijken op een slechte wedstrijd. Maar ook met slechte wedstrijden kan men punten behalen. Dit heeft vooral te maken met de tomeloze inzet van al die ‘GreunWitte’. Om maar een aantal spelers in het zonnetje te zetten: Jules Boom, Ynze Puts, Juul Niesen, Bas de Vlieger, Siem Hillekens. Allemaal een dikke voldoende qua passie en strijd. Maar dit geld in principe voor iedereen, die deze zondag deel uitmaakte van de selectie. Wanneer deze inzet doorgetrokken wordt (en het spel iets beter gaat worden), dan handhaaft Bieslo zich ook dit jaar in de VierdeKlasse.

Volgende week staat op paaszaterdag de andere beladen derby op het programma. Om 17:00 uur wordt afgetrapt in Reuver. We hopen op veel support van onze trouwe aanhang. 

Opstelling: Daan Reijnders (Man of the Match), Bas de Vlieger, Twan Haenen, Hans Reijnders, Jules Boom, Noud Schoolmeesters (Stan Pouls), Ynze Puts, Joeri Puts (Luc Meerts), Juul Niesen, Tico Janssen, Siem Hillekens.