Bieslo 1… helaas geen loon naar werken!

05-10-2021 12:42

Voetbal is niet altijd eerlijk zullen wij maar zeggen. Afgelopen zondag speelde het vaandelteam van Bieslo de derby tegen de buren uit Swalmen. Ondanks het slechte weer was het lekker druk op sportpark de Solberg. De massaal toegestroomde toeschouwers werden getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Bieslo zien voor iedere meter te willen knokken op jacht naar een goed resultaat. Waar Swalmen voetballend de betere ploeg was maakte de werklust van de “greun witte” veel goed. De eerste kans was na 2 minuten direct voor Bieslo. Helaas wist Dois oog in oog met de uitstekende sluitpost van Swalmen de kans niet te benutten. Het spel golfde vervolgens op en neer maar het eerste half uur waren beide keepers voortdurend de winnaars ten opzichte van de aanvallers. In de 31e minuut kwam Bieslo op voorsprong. Een prima actie van Jim werd keurig afgerond door Luc Meerts. Helaas dacht de Swalmense grensrechter hier anders over door zijn vlag vakkundig de lucht in te steken. Aan het gemor van het publiek achter de grensrechter was te merken dat de grensrechter mogelijk last had van de fel schijnende zon in het gezicht….. Tot overmaat van ramp waren de Bieslo boys niet weer direct bij de les waardoor Swalmen in de directe tegenaanval de score opende. Met een 0-1 achterstand gingen de Beeselnaren de rust in. Tijdens deze 15 minuten werden de kletsnatte mouwen nogmaals extra opgestroopt. Spelers, staf en supporters waren het er over eens, er is nog genoeg te halen. De 2e helft bleef hetzelfde spelbeeld. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen. Bas Schoolmeesters redde een aantal keren fraai en aan de andere kant deed de doelman van Swalmen hetzelfde. Door de aanhoudende regenval werd het veld steeds moeilijker bespeelbaar en zwaarder. Toch bleef Bieslo 90 minuten lang knokken. De laatste 20 minuten ging Bieslo alles op alles zetten. Achterin 1 op 1 en meer druk naar voren. Dit resulteerde in een aantal kleine kansjes maar helaas niet voldoende voor een verdiende gelijkmaker. Aan de andere kant moest Bas nog een paar keer redden bij een counter. 5 minuten voor tijd verzilverde Swalmen alsnog een counter waardoor de einduitslag 0-2 werd. Dat men in het voetbal niet altijd krijgt wat je verdiend bleek zondag maar weer. Een gelijkspel was zeker terecht geweest. Nu bleven de heren van Bieslo 1 achter met enkel de complimenten voor een goede wedstrijd maar wel met de kater van 0 punten. Volgende week zondag, 10 oktober speelt Bieslo 1 om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen koploper Maarheeze.