Bieslo 1 heer en meester in Baexem

05-02-2024 11:12

De mannen van trainer Driessen hebben afgelopen zondag een prima en verdiende overwinning behaald op het hoger geplaatste RKVB. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Bieslo dat het heft in handen nam. De gastheren uit Baexem werden goed onder druk gezet waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van RKVB afspeelde. Hele grote kansen waren er in de 1e 15 minuten echter niet. In de 20e minuut was het goed doorzetten van Bo over de linker kant. Snelle Neutje kon alleen gestopt worden door een overtreding binnen de 16, dus strafschop voor Bieslo. Topscoorder Jasper ging gewoon weer achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen. De gasten uit Beesel gingen met een 0-1 voorsprong de rust in. Tijdens de thee werd er vooral gehamerd op het geconcentreerd blijven voetballen en op zoek te gaan naar de 0-2. In de 2e helft was er ook een zelfde beeld. Bieslo had nog steeds de controle. RKVB ging wel wat vroeger druk zetten waardoor de Beeselnaren iets verder terug gedrongen werden. Toch gaven de greun witten helemaal niets weg en moest Doelman Daan het doen met wat terugspeel ballen. Dit was dan ook meteen het enige waar Nossie van zal zijn gaan zweten. Het veld was namelijk behoorlijk hobbelig en de bal kwam dus iedere keer al stuiterend op hem af. In de 63e minuut was er een prima aanval over links welke door Robinho binnen geschoven werd. De bevrijdende 0-2 stond op het scorebord. In de 79e minuut was het onze goed spelende nummer 10 Siem Kessels die oog in oog met de doelman de wedstrijd helemaal in het slot had kunnen gooien. Helaas won de doelman dit duel. In de 81e minuut was er een klein slippertje van de ijzersterk spelende “Crazy Ryan” waardoor RKVB uit het niets de 1-2 maakte. De gedachten gingen toch weer even terug naar de 86e minuut in Deurne waar een 0-2 voorsprong knullig werd verspeeld. Onterecht.. want de Beeselnaren speelden de wedstrijd nu koelbloedig uit en kwamen totaal niet meer in de problemen. Nu is het dan echt tijd voor de Vastelaovend!!

Zondag 25-2-2024 speelt Bieslo de volgende wedstrijd thuis op sportpark de Solberg om 14.30 uur tegen de nummer 3 van de ranglijst Koningslust.