Bieslo 1 handhaaft in VierdeKlasse D

28-05-2018 17:27

Het is zover. Bieslo heeft zich dan uiteindelijk toch gehandhaafd in de VierdeKlasse. Een mooi resultaat, waardoor het vaandelteam volgend jaar in het historische jaar (Bieslo bestaat dan 100 jaar), ook weer mag uitkomen in die gewilde Vierde Klasse. Hopelijk met tegenstanders als Reuver, Swalmen, Belfeld en misschien zelfs Kessel, wordt dat jaar eentje om van te smullen. 

Bieslo had vandaag niet alles in eigen hand, want het was ook afhankelijk van het resultaat tussen SVC2000 – RKAVC. Bieslo kon de volle punten pakken tegen de concurrenten uit Roggel en RKAVC speelde gelijk tegen hoog favoriet SVC2000. Hierdoor komt Bieslo boven de degradatiestreep te staan en geeft Roggel en ook RKAVC het nakijken. 

De wedstrijd van vandaag was een echte degradatiekraker, gezien het spelniveau en de passie die hieraan te pas kwam. Veel harde, maar faire duels werden uitgevochten door de mannen, waardoor niet altijd tot fraai uitgespeelde mogelijkheden gevoetbald kon worden. Na een aantal waarschuwingsschoten van Roggel, was het Bieslo dat op voorsprong kwam. Ron Sillen stond op de goede plek en kon opportunistisch uithalen. Met resultaat, want de bal viel pardoes bij de tweede paal binnen. Een zeer belangrijk doelpunt voor de ‘GreunWitte’. Op het andere veld in Roermond, was het SVC2000 dat snel op voorsprong kwam. Het was echter RKAVC dat meteen na deze 1-0, op gelijke hoogte kwam. Hierdoor bleef de spanning er goed in zitten. De ruststanden waren bereikt en Bieslo was virtueel veilig. Nog 45 minuten waren er te spelen om dit seizoen op slot te gooien. 

Ook in de tweede helft een wedstrijd met veel strijd. De spanning werd met de minuut hoger. Goed nieuws vanaf het veld in Roermond bedaarde deze spanning even, want SVC2000 was zojuist weer op voorsprong gekomen, 2-1. Roggel ging in Beesel zeer opportunistisch voetballen, wat het natuurlijk ook wel moest om nog enigszins aanspraak te maken op direct lijfsbehoud. Bieslo werd naar achter gedrukt, maar de defensie gaf geen krimp. Dit is dan ook de kracht van de mannen in de achterhoede. Op de momenten waarop het moet gebeuren, staan ze hun mannetje en tolereren ze geen halve ingrepen. En wanneer men dan toch een steekje liet vallen, was er vandaag één speler die toch een speciale aandacht verdient. Raf Hendriks mocht vandaag zijn keepersdebuut maken in het doel van Bieslo 1. Feilloos, zonder enige twijfel in z’n koppie, hield hij elke bal tegen. Mede door deze defensie, kon Bieslo de 2-0 aantekenen. Roggel liep steeds verder naar voren, waardoor er in de counter veel mogelijkheden kwamen te liggen. Een koud kunstje voor Tico Janssen, die door goed voorbereidend werk van Ron Sillen, kon aanleggen voor het slot op de deur, 2-0. Het spelbeeld in Beesel bleef hetzelfde. Roggel bleef aanvallen, Bieslo hield de deur dicht. Op het andere veld in Roermond was het RKAVC wat inmiddels op gelijke hoogte was gekomen naar 2-2. Wanneer RKAVC nog een doelpuntje kon noteren, was de overwinning voor Bieslo voor niks geweest. Het duurde tot ca. 10 minuten na de wedstrijd, toen het verlossende telefoontje het sportpark bereikt had. RKAVC was er niet in geslaagd en hierdoor mocht Bieslo gaan feestvieren op de jaarlijkse seizoensafsluiting. 

Man of the Match: Raf Hendriks

Bieslo krijgt het voor het derde jaar op rij voor elkaar, om de competitie tot aan het einde spannend te houden. Gelukkig telkens met een goed eindresultaat. Via deze weg wil ik namens de selectie iedereen bedanken die dit seizoen langs de lijn, op de lijn en in zijn/haar gedachten Bieslo aangemoedigd heeft! Hopelijk zien we ieder van jullie, wederom volgend voetbalseizoen op het Sport- en Spelcentrum de Solberg.

Groetjes, Noud Schoolmeesters

Opstelling:  Raf Hendriks, Tim Hendriks, Twan Haenen, Hans Reijnders, Jasper Ebus (Jeroen van den Groenendal), Tico Janssen, Ynze Puts (Thom Heijman), Thijs Driessen, Stan Pouls, Siem Hillekens, Gijs van Kruchten (Ron Sillen).