Bieslo 1: Goed spel, geen punten

13-04-2018 08:53

Donderdagavond stond dit inhaalwedstrijd tegen BEVO uit Beringe op het programma. Voor de gasten was het tijdstip maar net haalbaar (aanvang 18.30uur), aangezien de eerste auto’s om 17.55 uur aankwamen. Bieslo had haar vorige wedstrijd gewonnen en hoopte deze lijn door te kunnen zetten.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend de eerste helft. Maar ongeveer na 15 minuten nam Bieslo had initiatief. Voetballend was het vandaag beter dan voorheen, waardoor iedereen kon zien dat Bieslo zich de laatste weken heeft ‘verstopt’ en niet durfde te combineren. Vandaag was dat anders. De gastheren gooide de schroom van zich af en domineerde. Een aantal goed uitgespeelde mogelijkheden zorgde voor kansen. Doelpunten kwamen er niet, dankzij de goed keepende doelman van BEVO en het aluminium wat af en toe redding bracht. Het was ook zeer onfortuinlijk dat de gasten op voorsprong kwamen. De eerste kans voor BEVO was meteen raak. Vanuit een counter over de rechterflank werd een voorzet gegeven. De sterke spits van BEVO kopte de bal tegen de paal, waarna de bal tegen een Bieslo-speler aankwam en rolde daardoor het doel in, 0-1. Bieslo ging desondanks verder met het goede spel. Wederom een aantal kansen creërend, liep Bieslo tegen een efficiënt BEVO aan. Wederom een counter werd ingezet en op randje buitenspel kon de spits op keeper Daan Reijnders af. Hij omspeelde Daan vakkundig en schoof de bal tegen de touwen, 0-2. Vlak daarna was het Bieslo wat veerkracht toonde. Tico Janssen kwam goed door, legde de bal terug en Stan Pouls stond op de goede plaats. Hij kon de bal netjes in de lange hoek schuiven en zorgde daardoor voor de 1-2. Een belangrijk doelpunt net voor de rust.

In de pauze moest Jules Boom afhaken met een hamstringblessure. Voor hem in de plaats kwam Jeroen van den Groenendal, die achteraf een zeer goede wedstrijd speelde. Jeroen stond zijn mannetje en was in elk duel de baas over zijn directe tegenstander. Maar ook opbouwend liet Jeroen zich van zijn beste kant zien.

In de tweede helft ging Bieslo verder waarmee het bezig was. Goed voetballen en ondanks de achterstand domineerde de gastheren nog altijd. Bieslo kreeg grote kansen, waaronder een schot van Noud Schoolmeesters. Hij stond op 8 meter van het doel, maar wist in de malaise van spelers geen gaatje te vinden en schoot de bal hard op de keeper af. Dit was de uitgelezen mogelijkheid om op 2-2 te komen. Alsof het dan nog niet erg genoeg was, moest diezelfde Noud ook afhaken met een hamstringblessure. Normaal gesproken niet zo erg, omdat er gewisseld kan worden. Maar de 3 wissels waren al gebruikt, waardoor Bieslo met 10 man verder moest. Maar ook met 10 man, wist Bieslo er af en toe voetballend goed uit te komen. Helaas speelt men BEVO in de kaart met dit soort voetbal. BEVO wacht duidelijk af op de counter en zijn dan uiterst efficiënt voor het doel. Zo ook vandaag. Uit een van de vele counters die volgde de tweede helft, kon BEVO de 1-3 aantekenen. Daan Reijnders had nog vaak een antwoord, maar deze keer niet. De bal kwam door aan de rechterflank en de speler die doorkwam schoot de bal beheerst in de lange hoek. In het restant van de wedstrijd bleef Bieslo strijden, creëerde toch nog een aantal kansen, maar kon niet meer scoren. De eindstand bleef staan op 1-3.

Bieslo liet zich vandaag van haar goede kant zien. Voetballend vermogen in combinatie met strijdlust, dat wil iedereen zien. Soms kun je ook wedstrijden verliezen met zo’n instelling, maar normaal gesproken pak je daar punten mee. Laten we met z’n allen deze lijn doortrekken, de punten gaan dan vanzelf komen!

Man of the Match: Jeroen van den Groenendal

Opstelling: Daan Reijnders, Tim Hendriks, Jules Boom (Jeroen van den Groenendal), Hans Reijnders, Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Luc Meerts, Jasper Ebus, Stan Pouls (Juul Niesen), Siem Hillekens (Ynze Puts), Tico Janssen.