Bieslo 1: Gelijkspel in hectisch duel

27-04-2018 10:17

Vanavond stond het restant van Bieslo – Horn op het programma. Vorige week was het de arbiter die na 25 minuten noodgedwongen moest stoppen met een spierblessure. Een vervanger was destijds niet gevonden, waardoor de wedstrijd gestaakt werd.

De wedstrijd begon met een inworp voor Horn op de helft van Bieslo. De eerste 20 minuten had Horn een optisch veldoverwicht, zonder echt gevaarlijke kansen te noteren. Een aantal corners werden genomen door de gasten, echter zonder resultaat. Als een duveltje uit een doosje, kwam de openingstreffer voor Bieslo. Good old ‘Haenen T’ (Twan Haenen), liet met een magistrale sprint zien hoe een voetballer vrij kan komen voor het vijandige doel. Daarbij kreeg hij de hulp van Joeri Puts, die wederom een sterke partij speelde. Joeri produceerde een gave steekbal, waar Andrès Iniesta jaloers op zou zijn. Twan schoot de bal onberispelijk binnen, 1-0. Vlak daarna floot de goed leidende arbiter af voor de theepauze.

De tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Al was Horn in de tweede helft een tijdje niet bij machten om door de goede organisatie van Bieslo heen te spelen. Daarentegen kreeg Bieslo een aantal grote mogelijkheden vanuit de counter. Binnen 10 minuten was het Tico Janssen die wederom na een mooie steekbal van Joeri Puts kon doorlopen op de keeper. De keeper had een mooie reflex in huis, waardoor het schot gedegradeerd werd tot hoekschop. Een kwartier later kwam de wedstrijd even in een stroomversnelling. Binnen 5 minuten kreeg Horn een terechte rode kaart nadat een speler nagetrapt had. Alsof Horn van slag was, maakte de keeper een grote fout door een ogenschijnlijk makkelijke inzet niet te pareren. Hierdoor hobbelde de bal tegen de paal. Een minuutje later was het aan de andere zijde wel raak. Een aanval werd ingezet aan de rechterzijde. De voorzet werd nog weggewerkt, maar kwam pardoes voor de voeten van een Horn-speler. Deze dacht niet na en haalde de trekker over, 1-1. Weer een minuutje later, was het wederom het aluminium wat Horn spaarde. Een hoekschop van Tico Janssen belande tegen de paal. Een aantal minuten daarna, weer een kans voor Bieslo. Een goede voorzet van Gijs van Kruchten werd ingekopt door Tico. De kopbal was helaas te zwak en de keeper had de bal klemvast. Aan de andere zijde was in de laatste minuut nog een grote kans. Daan redde bekwaam en hield Bieslo daardoor op de been.

Bieslo kan achteraf misschien teleurgesteld zijn over het ene puntje wat overgehouden is. Maar elke punten zijn op dit moment belangrijk, om aansluiting te houden met de ploegen boven de ‘GreunWitte’. Op naar volgende week tegen een SVC2000, dat de laatste weken niet in goede doen is en al figuurlijk gezien op het vakantieadres aanwezig is. Hopelijk kan Bieslo daar doordrukken en wederom een gewenst resultaat behalen. Aanvang: 14.30uur.

Opstelling: Daan Reijnders, Twan Haenen, Luc Meerts (Stan Bessems), Hans Reijnders, Bas de Vlieger, Joeri Puts, Thijs Driessen, Jasper Ebus (Tim Hendriks), Juul Niesen (Stan Pouls), Tico Janssen, Gijs van Kruchten.