BIESLO 1 – Eindse Boys 1 2-0

06-12-2022 15:06

Bieslo heeft zich afgelopen zondag met een overwinning op Eindse Boys gerevancheerd voor het verlies van vorige week. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de gastheren bij de les. De in het rood geklede greun witte uit Nederweert-eind werden vanaf de 1e minuut onder druk gezet. De eerste kans die hier uit resulteerde was een mooie kop kans voor de kleinste man van het veld Robin. Helaas knikte hij de bal net naast het doel. Het was overigens geen toeval dat het Robin was die de eerste kans kreeg. Aan het eind van de wedstrijd werd onze blonde vleugelflitser terecht uitgeroepen tot “man of the match”. Dat Eindse Boys echter een prima voetballende ploeg heeft bleek gedurende de eerste helft wel. Ze kregen het steeds vaker voor elkaar om onder de druk uit te spelen en dit resulteerde in korte tijd tot 2x een 1 op 1 situatie met Bas. Gelukkig voor Bieslo was de doelman beide keren de winnaar. Bij rust stond dan ook nog steeds 0-0 op het scorebord. Bieslo moest in de 2e helft voornamelijk wat rustiger aan de bal zijn dan zouden de 3 punten in Beesel gehouden moeten kunnen worden was het idee. De 2e helft was bijna een kopie van de 1e helft. Beide ploegen probeerden te voetballen maar de echt gevaarlijke situatie ’s voor het doel bleven uit. In de 67e minuut was het echter Robin die het welletjes vond. Prima voorbereidend werk van Hansie.. Hansie.. werd door Robin met een schot in de kruising verzilverd. Over het algemeen een terechte voorsprong voor de Beeselnaren. Niet veel later had Luc de wedstrijd op slot kunnen gooien. Helaas belande zijn vrije trap op de lat. In de rebound kreeg Hansie.. Hansie.. alsnog de kans op 2-0, helaas voor Bieslo wist hij de bal niet tegen het net te drukken. In de laatste 10 minuten gingen de gasten uit Nederweert-eind alles of niets spelen. Bieslo anticipeerde hierop door iets defensiever te gaan staan en kwam eigenlijk niet echt in de problemen. Helaas werd er niet geprofiteerd van de ruimte die ontstond om te counteren en de wedstrijd op slot te gooien. In de 93e minuut hield heel Bieslo even de adem in. Uit het niets kwam over rechts een speler door en in een 1 tegen 1 situatie met Bas terecht. Bas werd voor het eerst deze middag geklopt en de bal rolde tergend langzaam tegen de buiten kant van de paal. De daarop volgende counter was aan de andere kant wel raak. Na een sprint (waar good old Johny van de Beukering trots op was geweest) faalde Luc “plaetje” meerts oog in oog met de doelman niet en schoot de 2-0 eindstand binnen. Al met al een prima overwinning voor Bieslo. Volgende week staat (wederom om 14.00 uur) de laatste wedstrijd vóór de winter op het programma. Dan mag Bieslo op bezoek bij Koningslust dat momenteel 4 punten meer op de teller heeft staan. Bieslo gaat dan niet alleen op zoek naar de 3 punten maar ook naar de aansluiting bij de bovenste plekken.