Bieslo 1, eindelijk loon naar werken!

22-11-2021 14:06

“Ja wir schwören Stein und Bein Auf die Elf vom Niederrhein” klonk na de wedstrijd in het kleedlokaal van Bieslo. Men was opgelucht en vooral blij dat er eindelijk eens een punt behaald werd door de greun witte. Na 7 wedstrijden zonder punten voelde het behaalde punt van zondag als een overwinning. Zaterdag had trainer Driessen kaarten geregeld voor de wedstrijd Borussia Mönchengladbach – Greuterfurth. Effe met de selectie een soort van teambuildingsactiviteit. Tijdens de wedstrijdbespreking hamerde Rik erop dat een geslaagde zaterdag vervolg moest worden gegeven met punten op zondag. Geen makkelijke opgave tegen EMS, een ploeg welke altijd wel in de bovenste helft van de ranglijst vertoefd. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Bieslo er een pittige wedstrijd van wilde maken. EMS had een aantal zeer vaardige spelers in hun team maar de Beeselnaren zaten er vanaf het begin kort op. Met veel strijd en passie vlogen de boys over het veld. Naast deze strijd werd er bij vlagen ook goed gevoetbald. Zo kregen Gijs en Robin prima kansen op de openingstreffer maar stond iedere keer de doelman van EMS in de weg. In de 25e minuut was het de zeer goed spelende linksback Bo welke over de linkerkant helemaal doorstoomde richting het EMS doel. Net voor de 16 meterlijn werd hij middels een harde tackel echter gestuit. Was hij niet neergehaald stond hij oog in oog met de doelman. Volgens het spelregelboekje: “het neerhalen van een doorgebroken speler buiten het 16 metergebied moet worden bestraft met een rode kaart”. Maar goed, Bieslo kreeg alleen een vrije trap welke door Thijs net over het doel geschoten werd. Tot overmaat van ramp gaf de scheidsrechter 10 minuten voor de rust wel een dubieuze strafschop aan EMS. Voor de spits van de Roermondenaren was dit een koud kunstje. Ondanks een prima eerste helft keek Bieslo dus toch weer tegen een 0-1 achterstand aan. In de rust was er vooral veel boosheid over de niet gegeven rode kaart en de veel te makkelijk gegeven strafschop. De conclusie was echter dat er echt wel iets te halen viel. Bieslo ging na rust dan ook op dezelfde voet door. Er werd gestreden voor iedere meter en er kwamen de nodige kansen. Zo spatte een inzet van Robin en Bo uiteen op de paal. In de 78e minuut kreeg Bieslo eindelijk een lang verwachte meevaller. Uit het niets wees de Swalmense arbiter naar de stip voor een handsbal van een EMS verdediger. Ook deze strafschop was uiterst dubieus maar net als in de eerste helft was het nu Bieslo spits Juul die dit buitenkansje feilloos tegen de touwen joeg. Een absoluut verdiende 1-1. Vervolgens ontspande zich een open slotfase met kansen over en weer. Zo misten Juul en Jim beide 2x de kans op de winsttreffer en was het Bas Schoolmeesters welke met een reflex “a la Yann Sommer” het punt redde. Een spannende pot voetbal eindigde onbeslist. Een punt waar de gastheren tevreden mee waren en de gasten waarschijnlijk niet. Volgende week speelt Bieslo om 14.30u een uitwedstrijd tegen Horn 1.