Bieslo 1: Een wedstrijd met twee gezichten

25-02-2019 09:33

Vandaag was het heerlijk voetbalweer in Tegelen. Bieslo trad aan tegen Tieglia-Steyl Combinatie (TSC’04). Het werd een zondagmiddag die men in Beesel snel wil vergeten, al lijkt het toch verstandig om hier lering uit te trekken. In de eerste helft liet Bieslo een wanvertoning zien, waar in de tweede helft nog enigszins positieve punten te benoemen waren.

Het begon vandaag niet om 14.30uur, maar om 12.54uur. Het eerste teken van nalatigheid is een feit. Waar afgesproken werd de bespreking om 12.45uur te starten, komt nog een nietsvermoedende speler aankakken in de bestuurskamer. Hij gaat staan om aan te horen wat onze trainer, Rik Driessen, allemaal te vertellen heeft. Geen gebaar van excuses, geen schuldgevoel te bekennen. Het is alsof het niet gebeurd is.

Enfin, de wedstrijd dan. Het was verrassend genoeg Bieslo dat wel het eerste schot op doel mocht noteren in deze wedstrijd. In de 4e minuut werd een goede actie van Stan ‘Bessie’ Bessems ingezet op de linkerflank. Hij behield keurig het overzicht en gaf een lage voorzet op de inlopende Stan Pouls. ‘Boelie’ zag zijn schot helaas voorlangs gaan. Vlak daarna was het TSC’04 dat met het eerste schot op doel meteen op voorsprong kwam, 1-0. Nog geen twee minuten later was het alweer raak. Een voorzet werd verkeerd ingeschat, waar een speler van TSC’04 tussen drie Bieslo-spelers op doel kon schieten. Op dit schot van dichtbij had Thomas geen antwoord, 2-0. Alsof het dan nog niet erg genoeg was, kreeg Bieslo ook nog eens een rode prent te verduren. Bas ‘Vleeg’ de Vlieger deed zijn naam eer aan. Binnen welgeteld 57 seconden liet hij zijn directe tegenstanderd tot tweemaal toe vliegen. De arbiter was resoluut in zijn besluit, en toonde ook tot tweemaal toe de gele prent. Gelukkig wist Bas na afloop dat dit niet zijn slimste actie van zijn carrière is geweest. Daar sta je dan, als Bieslo 1. Tien minuten gespeeld, 2-0 achter en een rode prent. De gasten werden in de rest van de eerste helft compleet overlopen. De manier waarop zet vraagtekens bij de absolute wil om er nog wat van te maken. Iedereen zakte door het spreekwoordelijke ijs, waardoor de score uitliep naar een 5-0 achterstand in de rust.

In de tweede helft kwam gelukkig het besef, dat dit niet door de beugel kan. Niet voor zichzelf, maar vooral voor de supporters van Bieslo die elke wedstrijd weer het vaandelteam steunen. Ondanks de 10 man die Bieslo nog mocht opstellen, kwamen er wat kleine kansjes voor Bieslo om de eretreffer te maken. Dit was vooral ook te danken aan de goede invalbeurten aan Bieslo-zijde. Met name Jasper Ebus gaf zijn visitekaartje af, door in verdedigend als in aanvallend opzicht veel goede acties liet zien. De eretreffer kwam er uiteindelijk wel. Een vrije trap van Thijs Driessen werd bij de tweede paal terug gekopt door Siem Hillekens. Stan Bessesms beloonde zijn harde werken gedurende de hele wedstrijd met een doelpunt, 5-1.

Gelukkig hebben de mannen van Bieslo 1 volgende week een vrije zondag. De laatste twee wedstrijden worden helaas verloren tegen de nummer 2 (Kessel) en de nummer 3 (TSC’04) op de ranglijst. Aankomende wedstrijden zullen allen tegenstanders zijn die in de buurt van Bieslo staan. Allereerst te beginnen met Koningslust. Op zondag 10 maart wordt deze wedstrijd afgespeeld in Koningslust om 14.30uur.

TSC’04 – Bieslo: 5-1