Bieslo 1 domineert en verpulverd BEVO

07-10-2018 22:19

Na het laatste fluitsignaal van afgelopen zondagmiddag, stond menig Bieslo supporter te glunderen. Wat een wedstrijd werd er afgespeeld op het Sport- en Spelcentrum ‘de Solberg’. Bieslo liet zich van zijn beste kant zien en legde de gasten uit Beringe vakkundig over de knie. Werkelijk alles kwam voorbij deze wedstrijd, van een hattrick van onze ‘Messias’ tot een magnifiek afstandsschot (of pass?) van Thijs Driessen.

Het zag er trouwens niet zo rooskleurig uit voor de gastheren in het begin van de wedstrijd. Al na 2 minuten kwam BEVO op voorsprong door een foutje in de achterhoede. Thomas had daarna geen antwoord op de lage schuiver, 0-1. Al snel bleek dat Bieslo vandaag een mooie wedstrijd tegemoet ging. Combinaties werden uitgeprobeerd en ze lukte redelijk vaak. Hierdoor zag men een ander Bieslo dat zich de laatste jaren liet zien. Bieslo bleef daarom ook niet lang op achterstand staan. Ron Sillen kreeg de bal op een behoorlijke afstand van het doel. Met een mooie geplaatste boogbal van 25 meter afstand liet hij de keeper van BEVO kansloos. Daarna was er even radiostilte. Bieslo bleef compact staan, waar BEVO geen raad mee wist. Weinig kansen konden de gasten daarom ook creëren. Bieslo kon daar nog niet zoveel tegenover zetten. Het duurde tot 10 minuten voor rust, totdat de ‘GreunWitte’ weer toesloegen. Op de linkerflank werd een combinatie opgezet door Siem Hillekens, Noud Schoolmeesters en Luc Meerts. Laatstgenoemde gaf een piekfijne voorzet met zijn chocoladebeen die op het glanzende hoofd kwam van onze Messias, Ron Sillen. Met deze 2-1 tussenstand kon Bieslo vrijuit voetballen. Vlak voor rust kwam dan ook terecht de 3-1 op het bord te staan. Een mooie steekbal van Ron Sillen bereikte de pijlsnelle Gijs van Kruchten. ‘El Kuzo’ behield het overzicht en legde de bal breed op de inlopende Luc Meerts. Voor open doel faalde Luc niet.

Veel ploegen gaan met zo’n ruststand achterover hangen en wachten op countermogelijkheden. Bieslo niet. In de rust werd besproken om BEVO onder druk te blijven zetten. Achteraf met resultaat.

Bieslo had een veldoverwicht, met name op het middenveld werd de strijd gewonnen. Hierdoor kon men steeds maar weer opnieuw een combinatie opzetten. Een strakke bal werd gegeven op de uitstekende spelende Luc Meerts. Luc kapte zich mooi vrij en kon wederom een voorzet geven op Ron Sillen. Ron had een listig balletje in huis, waardoor de keeper kansloos was, 4-1. Het was genieten bij Bieslo en dat bleef zo. Niet lang daarna werd ook de 5-1 aangetekend. Invaller Stan Pouls mocht aanleggen na een goed opgezette aanval van Luc Meerts en Noud Schoolmeesters. Noud kon een voorzet op maat produceren en Stan hoefde er alleen nog tegenaan te lopen. Onder druk van zijn directe tegenstander bleef Stan kalm en scoorde voor Bieslo. De doelpunten waren gemaakt vanmiddag en de wedstrijd was beslist. Er was nog één opvallend moment deze zondag. Thijs Driessen schoof aan op het middenveld en ontving de bal. Waar een gemiddelde voetballer de bal probeert op doel te schieten, had ThiesDries een mooie schijnbeweging in petto. Hij deed net alsof hij op doel schoot, maar gaf met de buitenkant van zijn rechtervoet een magnifieke pass in de ruimte. Niemand van Bieslo ontving de bal. Helaas wordt de FTT (Fenomenale Trap Techniek) van Thijs nog altijd niet begrepen door zijn ploeggenoten. Jammer.

Bieslo kan met een brede glimlach terugkijken op deze overwinning. Waar BEVO al 4 jaar lang de ‘angstgegner’ van Bieslo is (al 4 jaar wist BEVO alle wedstrijden te winnen), werd vandaag de ommekeer gemaakt! Bieslo staat met 3 duels op 7 punten, wat vertrouwen geeft in de volgende uitwedstrijd in Panningen. Vorig jaar wist Bieslo één punt uit Panningen mee te nemen. Laten we hopen dat dit jaar wederom punten meegenomen kunnen worden. Aanvang wedstrijd 14.30uur.

Bieslo – BEVO: 5-1 (3-1)                            Doelpuntenmakers: 0-1 (…), 1-1 (Ron Sillen), 2-1 (Ron Sillen), 3-1 (Luc Meerts), 4-1 (Ron Sillen), 5-1 (Stan Pouls).

Opstelling: Thomas Heldens, Jeroen van den Groenendal (Jasper Ebus), Bas Hoogenbosch, Hans Reijnders, Tim Hendriks, Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Gijs van Kruchten, Ron Sillen, Siem Hillekens (Stan Pouls), Luc Meerts (Joeri Puts).