Bieslo 1 doet zichzelf te kort

04-04-2022 12:49

Bieslo heeft de uitwedstrijd tegen DFO ’20 helaas met 1-0 verloren. Dat er absoluut meer in had gezeten daar waren de boys het na de wedstrijd wel over eens. De 1-0 in de 86e minuut was een behoorlijke klap en absoluut niet nodig. Door één onoplettendheid werd al het harde werken teniet gedaan. Het waren dan ook emotionele en harde woorden die na de wedstrijd te horen waren vanuit de spelers. Gezien het spelbeeld had Bieslo zeker een punt verdiend. Goed voetbal was het gisteren van beide kanten zeker niet in Kelpen. Zeker de 1e helft viel er voor de doelen weinig te beleven. Beide teams kregen één grote kans. Voor Roerdalen was het Bieslo sluitpost Bas die met een katachtige reflex zijn doel schoon hield. Aan de andere kant werd een prima actie van Stan van de doellijn gehaald door de laatste man uit Kelpen. Na rust kwam er wat meer actie voor de doelen. Gevaarlijke schoten van Jasper en Stan werden door de doelman gekeerd, Thijs raakte met een vrije trap de lat en tot 2x toe wisten de greun-witte een scrimmage voor het doel niet het laatste zetje te geven. Tja.. en als je dan zelf niet scoort… inderdaad dan valt de bal vaak aan de andere kant binnen. Zo ook gisteren. In de 86e minuut kreeg Roerdalen een onverklaarbare vrije trap toegekend van de overigens prima fluitende scheidsrechter Hautvast. Uit deze vrije trap kon een speler van Roerdalen volledig vrijstaand midden voor het doel de 1-0 binnen knikken. Het is doodzonde dat Bieslo deze wedstrijd verloren heeft tegen een ploeg die absoluut niet beter is. Het verschil is echter duidelijk. DFO heeft nu 23 punten, zal veilig zijn, Bieslo blijft op 8 punten staan en zal in het restant van de competitie nog wat moeten vinden ergens. Feit blijft dat er nog 10 wedstrijden te spelen zijn en dus nog alles mogelijk is. Komende zondag ontvangen de Beeselnaren op het eigen “camp mauw” koploper Laar. Gezien het feit dat Laar nog alle wedstrijden wist te winnen met een doelsaldo van 77 voor en maar 9 tegen zal dit een hele zware klus worden. Maar een wijs man zei ooit.. “de bal is rond, het is 11 tegen 11 en we beginnen altijd op 0-0” en zo is het maar net.