Bieslo 1 doet zichzelf te kort

26-09-2016 11:28

Op een mooie, zonnige dag heeft Bieslo wederom een verliespartij geleden. Deze keer was het gepromoveerde RKAVC te sterk met 1-2. RKAVC is de laatste jaren versterkt met een aantal goede spelers, echter was het Bieslo zelf wat voor de problemen zorgde vanmiddag.

In de eerste helft kwam Bieslo op een 1-0 voorsprong. Ruud van Deuzen draaide slim weg van zijn tegenstander, waarna hij foutief werd neergelegd rond 20 meter van het doel. Ron Sillen liet in de 10e minuut zijn verfijnde traptechniek nog maar eens een keer zien aan het publiek. Hij krulde de bal schitterend in de bovenhoek, waar zelfs een Lasse Schöne jaloers op zou zijn. Direct na de 1-0 trok RKAVC de stand weer gelijk na een vlotte aanval. Over een aantal schijven kwam de bal bij de tweede paal terecht, waarna Tom Cox beheerst de bal in de lange hoek schoof. Na de 1-1 was het eigenlijk éénrichtingsverkeer naar het doel van RKAVC. De ene na de andere mogelijkheid op een nieuwe voorsprong liet Bieslo helaas na. De ruststand bleef op 1-1.

In de tweede helft was een totaal ander beeld. Het leek alsof Bieslo een zonnesteek had opgelopen van de felle zon. Het percentage passes dat aankwam was ver naar een dieptepunt gezakt. Zelfs de simpelste ballen kwamen niet aan, waardoor RKAVC in de kaart werd gespeeld. In de 52e minuut resulteerde dit dus ook in een 1-2 achterstand. Er werd balverlies geleden, waarna er te weinig druk op de bal gezet werd. De lange bal die vervolgens gegeven werd kwam tussen Michel Evers en Noud Schoolmeesters in, waar Don Everts de bal oppikte en alleen op doel afging. Hij faalde niet en zette RKAVC op voorsprong. Na de 1-2 zakte RKAVC ver terug om zo veel ruimte te creëren voor nog meer counters. Bieslo probeerde nog te voetballen, maar het aantal passes wat niet aankwam was nog steeds groot. Er werden nog wat speldenprikken uitgedeeld van Bieslo-zijde, maar het was steeds net niet. Het eindstation werd niet meer bereikt, waardoor de doelman van RKAVC niet veel meer te doen kreeg. Aan de andere kant behoedde Thomas Heldens dat de malaise nog erger werd, door winnend uit de strijd te komen in een 1 tegen 1 situatie. De nederlaag was een feit.

Volgende week staat nog een thuiswedstrijd gepland. St. Odiliënberg is te gast op 2 Oktober in Beesel. Aanvang wedstrijd: 14.30uur.