Bieslo 1: Doelpuntenfestijn in Hunsel!

02-10-2017 08:42

Waar de Dames van Bieslo met 9 doelpunten eerder zondag van het veld liepen (9-0 winst), lieten de Heren van Bieslo ook een wedstrijd met 9 doelpunten zien. Alleen waren deze doelpunten iets eerlijker verdeeld over beide teams. In Hunsel wist Bieslo haar eerste punten binnen te slepen. De teller bleef steken op 3-6 (!). 

De wedstrijd begon in een moordend tempo. Ballen die van het ene strafschopgebied naar het andere strafschopgebied werden getrapt (mede dankzij door de strakke wind), met hier en daar een aantal combinaties die redelijk uitgevoerd werden aan met name de Bieslo-zijde. Hieruit kwam ook vrij snel de 0-1 tot stand. Een steekpass van Noud Schoolmeesters, werd opgepikt door Wouter Crins. Wouter behield keurig het overzicht en wist Juul Niesen te bedienen. Juul maakte geen fout en tekende de 0-1 aan. Iedereen weet dat de fase na een doelpunt zeer belangrijk is, echter drong dit niet echt door. Na 10 seconden lag de bal aan de andere zijde er weer in. Ongelukkig kwam de bal in een flipperkast terecht waar de spits van vv GKC/RKHVC vrij baan kreeg, 1-1. Bieslo was beter en liet dit een aantal keren zien door flitsende combinaties toe te passen. De 1-2 en 1-3 lieten dus niet snel op zich wachten. Eerst was het Tico Janssen die de 1-2 aantekende na goed voorbereidend werk van Siem Hillekens. Daarna werd een corner ongelukkig in eigen doel getrapt, 1-3. De storm ging eventjes liggen, waardoor de gastheren iets meer vooruit mochten voetballen. Uit een daaropvolgende corner werd de bal ongelukkig over de lijn getikt, eigen doelpunt. Er was nog hevig protest aan Bieslo-zijde vanwege het feit dat de bal niet over de doellijn was gepasseerd. De scheidsrechter was resoluut, 2-3. Vlak voor rust draaide Bieslo de schroeven weer aan, waardoor er nog een doelpunt genoteerd kon worden. Perfect pressie spelen ging hieraan vooraf, waarna de bal opgepikt werd op de helft van vv GKC/RKHVC. Juul Niesen kwam goed door en bereikte de achterlijn. Juul legde de bal perfect terug voor Noud Schoolmeesters, die voor leeg doel de 2-4 op het scorebord zette. Bieslo was vele malen beter, maar kon niet voorkomen dat twee knullige doelpunten weg gegeven werden. Rustand: 2-4. 

De tweede helft begon wat afwachtend van beide zijdes. De gastheren wilde vooruit voetballen, maar het ontbrak aan technisch vermogen en creativiteit. Bieslo leunde achterover en wachtte op dat ene moment. Dat ene moment, waar de Beeselnaren altijd op kunnen wachten. Het moment dat Wouter ‘Toro Rosso’ Crins zijn turbo aanzet. Een bal werd opgepikt op het middenveld en de ‘Toro Rosso’ werd in stelling gebracht. Waar menig voetballer de bal breed zou leggen (er stonden minstens twee teamgenoten geheel vrij), geloofde Wouter in eigen kunnen. Terecht zou je zeggen, de bal werd prachtig met een mooie streep in de winkelhaak geschoten. Iedereen was verbaasd, maar al snel kwam berusting. Het is immers alleen Wouter Crins die dit kan, 2-5. Later na was het weer de beurt aan Tico Janssen. Een mooie pass van Bas de Vlieger bereikte wederom Wouter Crins. Dit keer legde Wouter de bal perfect breed op de inlopende Tico Janssen. Tico bedacht zich niet en schoot met een mooie krul de bal over de doelman, 2-6. Waar Bieslo nog een aantal keren meer uit hun kansen kon halen, was het vv GKC/RKHVC die nog een doelpunt mocht noteren. Uit een vermeende handsbal (niemand zag dit, behalve de scheidsrechter) werd een strafschop toegekend. Deze werd verzilverd, 3-6. Hier bleef het bij en de storm was gaan liggen. Veel strijd was geleverd en dat zag je aan iedereen. De wedstrijd bloedde dood en de eerste driepunter voor Bieslo was een feit. 

Bieslo beloonde zichzelf na een mooie teamprestatie. Als men kijkt hoeveel verschillende namen in dit verslag opgenomen is, kan men stellen dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen aan deze dikke winst. Chapeau! 

Volgende week speelt Bieslo thuis tegen een oude bekende van vorig seizoen, SVC2000 uit Roermond. Waar Bieslo vorig jaar in Roermond kansloos verloor met 2-6, kon men in Beesel iets meer tegenstand bieden. Ook deze wedstrijd werd helaas verloren, ditmaal met 1-2. Bieslo heeft dit seizoen (in de beker) al laten zien dat men van een ‘Rmunjse’ tegenstander kan winnen (EMS/RFC), zaak om dit nog maar eens te laten zien. We hopen zoals altijd op veel support van onze trouwe aanhang! Aanvang: 14.30uur te Beesel.

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Luc Meerts, Bas de Vlieger (70. Thom Heijman), Tico Janssen, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Juul Niesen, Siem Hillekens (70. Arthur Hannink), Wouter Crins.