Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

04-10-2020 15:59

Bieslo heeft op een ietwat saai Sport- en Spelcentrum ‘de Solberg’ een mooie overwinning weten te boeken tegen DESM uit Moesdijk. Het was een collectief succes, waar men streed voor elke meter. Helaas waren er geen supporters vandaag aanwezig, warende het niet dat een aantal voorbijgaande boswandelaars wel zin hadden om een potje voetbal te kijken. Vanuit het bos konden ze kijken hoe Bieslo met een gemiddelde leeftijd van 23,4 jaar (!) een 1-0 overwinning over de streep trok.

Bieslo is in principe al weken bezig met goed veldspel. Helaas mocht dit de eerste twee competitiewedstrijden geen punten opleveren. Zoals normaal begon Bieslo weer erg goed. De eerste helft was er één met veel kansen over en weer. Een aantal speldenprikjes kon Bieslo al uitdelen, maar het duurde even voordat men daadwerkelijk op voorsprong kwam. Een aanval over een aantal schijven werd opgezet door het centrum. Joris Dreessen ontving de bal op het middenveld en zette een korte rush in. ‘the Doctor’ behield keurig het overzicht en had een splijtende steekpass in huis op de rappe Jasper ‘Speedy Gonzalez’ Ebus. Zijn droge schuiver in de korte hoek was onhoudbaar, 1-0. Daarna bleef Bieslo voetballen, waaruit nog een aantal grote kansen voortkwamen. Met name Noud Schoolmeesters had moeten scoren. Jasper Ebus was zijn tegenstander weer eens te snel af en legde de bal breed op Noud. Zijn schot binnen de 16 meter ging uiteindelijk torenhoog over. Aan de andere zijde kwamen de gasten iets meer uit hun schulp. Daan ‘Nossie’ Reijnders hield Bieslo tot twee keer toe perfect op de been door magistrale reddingen. DESM werd steeds gevaarlijker, maar een doelpunt bleef uit. Bieslo stond daardoor voor het eerst op voorsprong in de rust dit seizoen, 1-0.

In de tweede helft werd er een kleine tactische omzetting gedaan op het middenveld, waardoor de gasten niet meer konden combineren via het centrum. Daar lag het sterke punt van DESM en trainer Rik Driessen had dat goed in de gaten. In de tweede helft waren de kansen redelijk zeldzaam. Maar als er een kans ontstond voor de gasten, dan was dit meteen zeer gevaarlijk. Ook hier stond Daan Reijnders goed op zijn post. Verder waren cruciale tackles van Joris Dreessen en Bo Hendriks goud waard om Bieslo op voorsprong te houden. Aan de andere kant waren er ook weer veel kansen voor Bieslo in de omschakeling. Jasper Ebus tekende zelfs voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, warende het niet dat de grensrechter een omstreden buitenspel situatie zag. Bieslo hield als collectief goed stand en boekte een terechte 1-0 overwinning op DESM. Een groot compliment aan de ‘tieners’ die vandaag binnen de lijnen stonden. Stuk voor stuk een uitermate goede prestatie geleverd vandaag. Siem Kessels, Joris Dreessen, Job Stroucken, Bo Hendriks, Luc van der Lienden, en Robin Jacobs, chapeau!

Vorige week werd er in dit wedstrijdverslag wat gezegd over ‘anticiperen’ en ‘reageren’. Dit was ook het grote verschil met vorige wedstrijd. Bieslo ‘anticipeerde’ meer op de afvallende bal, waardoor men kon blijven combineren in plaats van alleen maar lange ballen. Hopelijk kan Bieslo dit doorzetten volgende week, als men op bezoek gaat op het kunstgras bij sv Laar. Aanvang: 14.30uur.

Bieslo – DESM:                     1 – 0

Doelpuntenmakers:          1-0 (Jasper Ebus)

Opstelling:  Daan Reijnders, Bo Hendriks, Hans Reijnders (Luc van der Lienden), Bas Hoogenbosch, Job Stroucken (Bas de Vlieger), Joris Dreessen, Siem Kessels, Noud Schoolmeesters, Jasper Ebus, Luc Meerts (Robin Jacobs), Joeri Puts.