Bieslo 1: De ‘Messias’ slaat weer toe!

11-04-2019 23:27

De ‘Messias van Bieslo’ is terug op de velden, en hoe! Na een afwezigheid van drie achtereenvolgende wedstrijden, kroonde Ron ‘Dynamo’ Sillen zich tot MVP (Most Valuable Player) met twee doelpunten. Bieslo wint daardoor in Roggel en neemt drie zeer belangrijke punten mee.Of doe ik hiermee de overige spelers van de selectie tekort? In zekere zin wel. Vandaag stond Bieslo er als een hecht team. Het was ook aan de grote vechtlust en tomeloze inzet te danken van zijn medespelers, dat onze ‘Messias’ in de laatste minuten nog kracht kon vinden om een uitsprint eruit te persen. Hij verzilverde deze kans en zette Bieslo daarmee op de bevrijdende 0-2 voorsprong. Was het voetballend gezien goed vandaag? Nee, absoluut niet. Maar dat deert niemand binnen Beesel, zolang die punten maar meegenomen worden!

Bieslo begon overigens niet slecht aan de wedstrijd. Men probeerde op te bouwen van achteruit en dat lukte in het begin vrij aardig. Nadat de gastheren meer druk naar voren gingen zetten, lukte dit helaas niet meer. Hierdoor werd het een wedstrijd met veel lange ballen en daardoor ook felle duels. Spaarzame aanvallen werden genoteerd door beide ploegen, waar Roggel toch wat gevaarlijker oogde door de snelle buitenspelers. Bieslo kwam wel op voorsprong door een vrije trap vanaf ca. 25 meter. Ron Sillen stond achter de bal en overlegde met zijn medespeler. Citaat: ‘Zal ik de bal op Stan Pouls kaatsen? En dan op doel schieten?’ Een vijf luttele seconden besloot de ‘Messias’: ‘Nee, ik doe het gewoon!’. En hoe… Een streep van jewelste vloog in de bovenhoek, waar Hakim Ziyech jaloers op zou zijn. Bieslo kwam op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat grimmiger. Veel harde duels werden uitgevochten, waar af en toe de spelers van sv Roggel zich misdroegen. Op de tenen gaan staan, knijpen in de mannelijke genitaliën en ouderwets natrappen ontsierde de wedstrijd. Slechte verliezers zullen we het dan maar noemen? Bieslo was zelf ook niet de braafste natuurlijk, maar de duels werden wel fair uitgevochten vanuit de kant van de gasten. Bieslo liet zich trouwens hierdoor niet uit de concentratie halen. Compact stond men goed en er werd voor elke meter gestreden. Trainer Rik Driessen gooide in de laatste 15 minuten het roer om. Een tactische verandering werd gemaakt, waardoor Ron Sillen in de spits kwam te staan om te loeren op die ene kans. En die kans kwam er! Goed doorzetten van Bas Hoogenbosch zorgde ervoor dat Bieslo er snel uitkwam met de counter. Ron Sillen snelde langs iedereen heen en kapte de doelman vakkundig uit. Hierdoor was het doel leeg, maar moest ‘de Dynamo’ nog wel een geplaatst boogballetje produceren vanaf de punt van de 16 meter. Met succes kreeg hij de bal tegen de touwen en scoorde de bevrijdende 0-2. De gastheren waren moe gestreden en konden verder geen grote kansen meer produceren. Biesloneemt, op vechtlust en inzet, drie zeer verdiende punten mee naar huis.

Aankomende zondag neemt Bieslo het op tegen Belfeldia van onze oude trainer Huub Joosten. Hopelijk kan Bieslo deze goede lijn doorzetten en aankomende zondag weer drie punten bij schrijven. Aanvang in Belfeld: 14.30uur.

sv Roggel – Bieslo: 0-2

Doelpuntenmakers:

0-1 (Ron Sillen), 0-2 (Ron Sillen).

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Juul Niesen, Jasper Ebus (Bas Hoogenbosch) Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Ron Sillen, Stan Pouls (Ynze Puts), Luc Meerts (Joeri Puts), Siem Hillekens.