Bieslo 1: Bloed, zweet en tranen in Asenray

22-05-2018 07:54

Op een mooie zondagmiddag werd een niet hoogstaand duel uitgevochten tussen twee ploegen die nog altijd in de gevarenzone zitten, Bieslo en RAKVC. De belangen waren groot, aangezien er maar liefst 5 (!) ploegen op 1 punt verschil op de ranglijst stonden van elkaar. 

De eerste helft was duidelijk voor RKAVC. Bieslo was nog niet wakker en kon weinig tegenstand bieden. Hierdoor konden de gastheren ogenschijnlijk erg gemakkelijk door de defensie heen combineren. Zo ontstond ook de 1-0. Een dribbelactie werd ingezet en mede door zwak verdedigend ingrijpen, kon bij de tweede paal iemand geheel vrij inschieten. RKAVC liep nog uit naar 2-0, maar het had zomaar gekund of ze hadden in de rust met 3-0 of zelfs 4-0 voor kunnen staan. Bieslo was niet bij machten om enige aanspraak te maken op een doelpunt.

In de rust werd er een hartig woordje gesproken met iedereen die debet was aan de wanprestatie van de eerste helft. Trainer Huub Joosten nam daarbij het woord en wist de koppies op scherp te krijgen.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Bieslo zorgde voor veel pressie en gooide alles in de strijd om de aansluitingstreffer te maken. Deze kwam er uiteindelijk ook. Ynze Puts zag Siem Hillekens vrij staan en schuifde de bal breed naar de, tot nog toe, ietwat ongelukkig spits. Siem draaide zich handig vrij en kon met zijn linkerbeen een mooie boogbal in de lange hoek produceren. De ban is gebroken voor Siem, zeker wetend dat deze goal een hoop zelfvertrouwen zal geven voor het resterende duel dit seizoen. Vlak na de 2-1, ontstond nog een doelpunt voor de gasten. Bieslo had RKAVC in deze fase bij de ‘strot’ en kon gelijk maken. Goed druk zetten van Bieslo resulteerde in balbezit bij onze aanvoerder, Noud Schoolmeesters. Deze gaf Tico Janssen met een steekpass een niet te missen kans. Tico schoof de bal beheerst binnen, 2-2. RKAVC was rijp voor de slacht, maar toen ontstond in een kleine 10 minuten iets wat niemand zou verwachten. In eerste instantie was het Thomas Heldens die met een rode prent naar de kant werd gestuurd, na een vermeende handsbal buiten de 16 meter. Hierdoor werd een scoringskans ontnomen. De arbiter was resoluut in zijn besluit. Even later kreeg Noud Schoolmeesters zijn tweede gele kaart, iets wat bij de aanvoerder zelf voor veel verbazing zorgde. De overtreding was een gele prent waard, echter was Noud er heilig van overtuigd dat hij nog geen prent had gekregen die wedstrijd. Niet dus, ook hier was de arbiter resoluut. Twee keer geel is rood, dus kon ook onze aanvoerder inrukken. Bieslo speelde dus met 9 man verder tegen 11 van RKAVC. Ook nu was het Juul Niesen die zijn handsschoenen maar weer eens aantrok, achteraf met succes. RKAVC kon geen doelpunt meer noteren, mede door goed keepend ingrijpen van Juul. Daarbij kreeg RKAVC ook zelf nog een directe rode kaart na een grove charge op de veel te snelle Tico Janssen. Het werd nog een heet potje, met veel overtredingen over en weer. Het bleef steken op een gelijkspel, 2-2.

Mede door de andere uitslagen heeft Bieslo haar laatste strohalm weten te pakken in Asenray. Als deze wedstrijd verloren was gegaan, had Bieslo zeker nacompetitie moeten spelen. Nu heeft Bieslo nog een kleine kans om deze te ontlopen, maar hiervoor is het wel afhankelijk wat RKAVC gaat doen tegen SVC2000. Wanneer RKAVC verliest, heeft Bieslo genoeg aan een gelijkspel, omdat Bieslo een beter doelsaldo heeft dan RKAVC en tegen de andere kandidaat voor nacompetitie, Roggel. Laat nu net dit ook de tegenstander zijn van aankomende zondag op Sport- en Spelcentrum de Solberg. De belangen zijn groot, de spanning is torenhoog en het belooft een mooie zonnige zondag te worden met daarna de jaarlijkse seizoensafsluiting. Veel redenen om als supporter het vaandelteam naar de overwinning te schreeuwen, zodat men ook volgend jaar weer in de VierdeKlasse mag uitkomen. Aanvang: 14.30uur. 

Opstelling: Thomas Heldens (75. rode kaart), Noud Schoolmeesters (80. rode kaart), Tim Hendriks, Hans Reijnders, Twan Haenen, Joeri Puts (Siem Kessels), Ynze Puts, Thijs Driessen, Luc Meerts (Tico Janssen), Siem Hillekens, Jasper Ebus (Juul Niesen)