Bieslo heer en meester over Belfeldia

13-02-2017 09:00

Wat vooraf een moeilijke opgave leek te zijn voor Bieslo (met het feit dat Belfeldia tweede op de ranglijst staat), bleek achteraf een koud kunstje. Bieslo was de hele wedstrijd (en dat met een speler minder) heer en meester.

Het duel was nog geen 15 minuten oud, of Bieslo had al 3 goede kansen gehad om de 1-0 op het scorebord te zetten. Helaas bleef het, wat toch al vaker in het seizoen gebeurde, 0-0. Tegen alle verhoudingen in was het Belfeld dat bij de eerste de beste uitbraak kon scoren, echter gebeurde dit in buitenspelpositie. Bieslo bleef de betere ploeg, maar moest in de 27e minuut een bittere pil slikken toen aanvoerder Noud Schoolmeesters met twee zeer discutabele gele kaarten(binnen 3 minuten!) het veld kon verlaten. Na deze rode kaart, was de wedstrijd in evenwicht zonder echte grote kansen voor beide ploegen. Pas in de 43e minuut werd voor het eerst gescoord, en nee het was niet Belfeldia. Bieslo toverde een mooie uitbraak tevoorschijn, waarbij Tico Janssen voor de zoveelste keer dit seizoen een assist kon afleveren aan de slimme Juul Niessen. Met een listig tikje, rolde de bal over de doellijn. Bieslo ging met een 1-0 voorsprong rusten.

Na de thee, stond er een tweede helft op het programma waarin veel gebeurde. Eerst was het Bieslo dat de voorsprong mocht verdubbelen vlak na de pauze (47e minuut), wederom via Juul Niessen. Hij stond precies op de goede plek, na een aanval over de zijkant. Zijn schot werd nog licht getoucheerd, maar de kanonskogel wat Juul produceerde was toch onhoudbaar geweest, 2-0. Vlak na deze verdubbeling kreeg Belfeldia haar eerste kans in de tweede helft. Een goede voorzet werd maar net over het doel gekopt. Na dit speldenprikje ging Bieslo vrolijk verder waar het al de hele wedstrijd mee bezig was, Belfeldia de wil op leggen. Belfeldia had er totaal geen grip op, ondanks een man meer situatie. Juul Niessen kreeg zowaar een dot van een kans om zijn hattrick te maken, echter bleek het aluminium genade te hebben met de geel-zwarten. Belfeldia kreeg nog een grote kans te noteren, nadat de razendsnelle buitenspeler door kwam aan de rechterzijde. Hij produceerde een leep lobje richting de lange hoek, maar de boomlange Thomas Heldens(die de gehele wedstrijd al zeer sterk stond te keepen) stond klaar om deze vakkundig over het doel te tillen. Het duurde tot de 64e minuut tot dat Bieslo wederom kon juichen. Na een mooie actie van Siem Hillekens, kwam de bal terecht bij Tico Janssen. Tico hield het overzicht en krulde de bal rustig in de lange hoek, 3-0. Na deze 3-0 ging de storm even liggen, totdat in de 74e minuut de tweede rode kaart van de wedstrijd werd getrokken na een aanslag op Sjors Lenssen. De speler van Belfeldia kon inrukken met een tweede gele kaart. Alsof het al niet gek genoeg was, kwam Belfeldia daarna wel tot scoren. De boomlange verdediger kon bij een hoekschop raak koppen in de 76e minuut, 3-1. Nog steeds geen paniek bij het Bieslo-kamp, wat de hele wedstrijd een ijzersterke organisatie neer kon zetten. Zelfs niet na de derde (!) rode kaart van de wedstrijd. De leidsman vond het nodig om vanmiddag zijn eigen wedstrijd te fluiten, waardoor het gele en rode kaarten regende. Ynze Puts was het volgende slachtoffer na een tweede gele kaart in de 81e minuut. Er stonden dus nog maar 9 spelers van Bieslo op het veld, tegen 10 van Belfeldia. Bieslo hield stand en kon in de laatste minuten van de wedstrijd nog één keer gas geven bij een uitbraak. Jasper Ebus was het eindstation in de 91e minuut, na goed voorbereidend werk van natuurlijk Tico Janssen (die hiermee zijn assist aantal op 14 brengt!), 4-1.

Bieslo zet een zeer sterke teamprestatie neer en heeft de goede weg ingeslagen. Wanneer Bieslo deze lijn doorzet, gaan we nog een aantal fantastische weken tegemoet. Chapeau!

Opstelling: Thomas Heldens, Bas de Vlieger (46. Twan Haenen), Hans Reijnders, Michel Evers, Sjors Lenssen, Tim Hendriks, Noud Schoolmeesters (27. Rode kaart), Ynze Puts (81. Rode kaart), Juul Niessen (68. Ron Sillen), Tico Janssen, Siem Hillekens (85. Jasper Ebus).