Bieslo 1 bekert verder na 1-2 winst

18-09-2023 12:10

Bieslo 1 heeft zich afgelopen zondag sinds heel lange tijd weer eens weten te plaatsen voor de volgende bekerronde. In Montfort werd tegen SNA de 3e overwinning op rij geboekt. Voorafgaand was al duidelijk dat Bieslo een prima uitgangspositie had om de volgende ronde te bereiken. Zelfs een minimaal verlies zou nog genoeg zijn. Toch was de ploeg het erover eens dat men het goede gevoel vast wilde houden en dus werd er voor de winst gespeeld. Op het kunstgras hadden de Beeselnaren het wel een stuk lastiger dan in voorgaande wedstrijden. Bieslo was weliswaar de bovenliggende partij maar speelde vooral in de eindfase slordig waardoor er voor het doel weinig te beleven viel. Op een afstandsschot na, dat goed gepakt werd door Thomas gaven de Beeselnaren ook helemaal niets weg. Toch kwamen da gastheren 10 minuten voor rust op voorsprong. De scheidsrechter van dienst, die overigens een prima pot floot zag een vermeende overtreding van Yanick op de rechtsbuiten. De strafschop werd feilloos binnen geschoten waardoor de greun witte tegen een 1-0 achterstand aankeken. In de 2e helft ging Bieslo op zoek naar de gelijkmaker. Men werd steeds dreigender maar helaas lukte het nog niet om de gelijkmaker te scoren. Hoewel een 1-0 verlies nog altijd genoeg was om door te bekeren ging men toch alles op alles spelen op zoek naar minimaal een punt. 10 minuten voor tijd was het Ferd Beek die uit een voorzet van broer Sjuul Beek de 1-1 kon binnen tikken. Een verdiende gelijkmaker maar Bieslo wilde nu ook meer. In de 89e minuut was het Robin die na een prima lange bal van Lars de keeper omspeelde. De bal rolde voor Robinho echter iets te ver door waardoor het weer Neutje was die een doelpunt kon bijschrijven. Bieslo wint de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 en gaat dus door in de beker. Volgende week zondag 24-9-2023 gaat de competitie van start. Bieslo speelt dan om 14.30 uur op Sportpark de Solberg thuis tegen RKVB.