4 jeugdteams door in het bekertoernooi

22-09-2017 00:52

De afgelopen weken hebben alle teams van Bieslo deel genomen aan de poulefase van het bekertoernooi. Voor het ene team een prima voorbereiding op het komend voetbalseizoen, voor de ander een mooie kans om buiten de competitie nog eens hoge ogen te gooien.
Dat laatste hebben we de afgelopen jaren gemerkt, zo speelde enkele jaren geleden onze JO19 (toen nog A1) uitgeschakeld in een halve finale, hebben onze MO15 meiden, toen nog MC1 de finale bereikt en afgelopen seizoen stond de MO17 nog in de 1/8e finales.

Voor onze splinternieuwe vrouwen selectie was het bijvoorbeeld een goede voorbereiding, met wedstrijden tegen teams uit de 4e, 5e en 6e klasse werden mooie wedstrijden op de mat gelegd, en ook de heren selectie heeft zo een voorbereiding achter de rug met wedstrijden tegen 4e en 5e klassers. Voor de jeugd zijn het ook vooral oefenwedstrijden in eerste instantie, al is voor een aantal team deze voorbereiding prima geslaagd.

Maar liefst vier teams zijn door naar de tweede bekerronde; Bieslo JO9-1 heeft na een 23-1 overwinning afgelopen weekend op doelsaldo de koppositie in de poule overgenomen en is daarmee door naar de volgende fase. Bieslo JO11-2 heeft alle duels fier gewonnen, met een doelsaldo van 34-4 en een maximaal haalbaar aantal punten zijn zij overtuigend groepswinnaar. En ook Bieslo JO11-1 is op doelsaldo groepswinnaar geworden, met +8 ten opzichte van +4 van heythuysen JO11-1 en +0 van Hebes JO11-1 hebben ze het toch gered in een uiterst spannende groep.
Afgelopen woensdag kwam er dan nog onze JO13-1 bij het groepje, zij wonnen overtuigend met 13-1 van de buren uit Swalmen waarmee ze met 7 punten SVC JO13-3 voorbij zijn gestreefd en ook door zijn naar de tweede fase van het KNVB bekertoernooi.

Dit weekend gaan alle teams aan de competities beginnen!