3 punten voor Bieslo 1 tijdens seizoensopening

26-09-2022 14:30

Zondag 25-9-2022 stond de start van de voetbalcompetitie op het programma. Meteen een SUPER SUNDAY weekend op de Solberg. Zowel Bieslo 1, 2, 3 en vrouwen 1 hadden een thuiswedstrijd. Er werd meteen een “seizoen openingsfeest” aan vastgekoppeld zodat het meteen lekker volle bak was. Voor Bieslo 1 kwam Leveroy op bezoek. Een relatief onbekende tegenstander voor de greun witte. Afgelopen week tijdens de trainingen was al de afspraak gemaakt om Leveroy vanaf minuut 1 onder druk te zetten. Vroeg storen om zodoende op de helft van de tegenstander snel in balbezit te komen. De groep was gretig en wilde koste wat kost deze eerste thuiswedstrijd winnen en dat was dan ook vanaf het eerste fluitsignaal te zien. Leveroy werd met de rug tegen de muur gezet en de Beeselnaren kregen het voor elkaar om geen enkel schot op doel weg te geven in de eerste helft. Zelf werden echter de mooiste kansen om zeep geholpen. Vaak was het de doelman die in de weg stond maar veelal ook het vizier van onze spelers dat blijkbaar nog niet helemaal scherp afgesteld stond. In de 39e minuut was het gelukkig wel raak. Waar de doelman in eerste instantie nog kon redden was het Jim Geraets welke uiteindelijk het net wel wist te vinden. Dat het bij rust maar 1-0 stond was een wonder maar was toch echt aan ons zelf te danken was de conclusie van de boys tijdens de thee. Als wij gewoon met dezelfde intentie blijven spelen en onze kansen beter benutten dan gaan wij de 3 punten absoluut in Beesel houden. We zullen echter wel snel opzoek moeten naar de 2-0 om ons niet onnodig in de problemen te brengen want een tegenstander krijgt altijd wel een kansje waren de woorden van trainer Driessen. Helaas miste Bieslo in het eerste gedeelte van de 2e helft toch de nodige scherpte. Desondanks kreeg men ook nu weer de mooiste kansen maar was het in de 56e minuut ook Leveroy dat men een afstandsschot voor de eerste keer Bas testte. Door het voortdurend missen van mooie kansen lieten de Beeselnaren Leveroy in leven. In de 79e minuut kreeg Leveroy haar eerste echte kans. Slap spel van Bieslo werd meteen afgestraft waardoor volledig tegen de verhoudingen in de 1-1 op het scorebord stond (oh nee dat kon niet want daarvan waren de batterijen op…). Het gaat ons toch niet gebeuren dat wij een wedstrijd die wij misschien wel met 6 of 7 nul hadden moeten winnen alsnog uit handen gaan geven. Bieslo had blijkbaar deze tegengoal nodig om de scherpte uit de eerste helft terug te krijgen. Vrij snel na de tegengoal was het gelukkig de sterk spelende Sjuul alias Beuner die van dichtbij de 2-1 binnen tikte. 2 minuten later was het onze kopsterke buitenspeler Robin die a la Robin van Persie de bal tegen de touwen knikte. 3-1 was meteen de eindstand. Een prima overwinning die veel hoger had kunnen en misschien ook wel moeten uitvallen. Natuurlijk overheerste gewoon het vreugde gevoel en kan komende week weer geschaafd worden aan het spel en de kansen verwerking. De overwinning werd tot in de late uurtjes gevierd en Bieslo is dus prima gestart in het nieuwe seizoen.

Komende zondag staat om 14.30 uur de uitwedstrijd in Ommel tegen Olympia Boys op het programma.