22-03-2022 20:53

DE TWEEDE PETRA DASSEN WAARDERINGSPRIJS IS 19 MAART IN BEESEL UITGEREIKT AAN HUUB LEVELS. HUUB IS ACTIEF BIJ VELE VERENIGINGEN EN HEEFT EEN GRENZELOZE BEREIDHEID OM IEDEREEN TE HELPEN DIE DAT NODIG HEEFT. HIJ WERD VANUIT DE GEMEENSCHAP DOOR MEERDERE PERSONEN GENOMINEERD VOOR DEZE PRIJS.

Totaal kwamen in 2021 na een oproep 28 voordrachten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie binnen. Velen stemden op de persoon van Huub Levels. Door dit aantal en na een verdere zorgvuldige afweging door de jury werd besloten om de prijs toe te kennen aan Huub Levels. Het was de bedoeling om de waarderingsprijs eind 2021 uit te reiken maar dat moest worden verplaatst vanwege de coronamaatregelen. Zaterdag 19 maart werd de prijs aan Huub Levels uitgereikt door oud-burgemeester Petra Dassen en Hans van Kruchten (voorzitter Stichting Draaksteken). Dit in aanwezigheid van zijn familie en vertegenwoordigers van enkele verenigingen die in het geheim waren geïnformeerd. De prijs bestaat uit een oorkonde en een kunstwerk naar keuze dat kan worden uitgezocht bij een van de deelnemende kunstenaars uit Beesel: Jos Beurskens, Petra Lommen, Sjaak Korsten, Stan Linssen, Helga van Leipsig, Leonne van Deuzen en Cindy Heldens. Het kunstwerk wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Draaksteken.

HUUB LEVELS

De 61-jarige Huub Levels is actief lid bij de volgende verenigingen: bij voetbalclub Bieslo is hij jeugdleider en redactielid van het clubblad. Hij is lid van Carnavalsvereniging de Drake en de Aad Prinse Kompanie. Huub is ook politiek actief als lid van de Beeselse lijst. In zijn drukke leven heeft hij daarnaast nog tijd voor het Draaksteken waar hij al vier edities bestuurslid is. Eerder organiseerde hij de historische optocht en op weg naar het Draaksteken 2023 is hij actief als bestuurslid spel & regie. De jury benadrukt dat hij vanuit zijn bestuurslidmaatschap van de stichting Draaksteken geen enkele bemoeienis heeft met de keuzebepaling van de winnaar van de waarderingsprijs. Huub werd ook al in 2020 vanuit het dorp voorgedragen voor de Petra Dassen Waarderingsprijs. Gezien de vele voordrachten dit keer vanuit diverse invalshoeken en de maatschappelijke breedte en variatie waarin Huub actief is, koos de jury voor hem.

WAARDERINGSPRIJS

Het initiatief van de Petra Dassen Waarderingsprijs komt van de Stichting Draaksteken. De Stichting heeft Petra Dassen zowel als mens en als burgemeester (mooder) leren kennen als een eerlijk en open mens, een verbinder met focus op resultaat en altijd gaan voor het belang van een gemeenschap.

De saamhorigheid in een dorp als Beesel is van groot belang voor het organiseren van en het draagvlak voor een evenement als het Draaksteken. Veel mensen uit het dorp leveren op een of andere manier een bijdrage aan dit mooie evenement. De legende van St Joris en de Draak die wordt uitgebeeld, staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade. Al deze ingrediënten zullen als toets- elementen worden gebruikt bij het kiezen van wie de prijs krijgt uitgereikt. Dit kan op allerlei terreinen zoals cultuur, sport, muziek, maatschappelijk of gewoon als mens. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt.

 

Bron: https://www.draaksteken.nl/petra-dassen-waarderingsprijs-2021-uitgereikt/