Bieslo VR1 sluit aan in de top 5

06-11-2018 13:53

De opdracht voor de vrouwen van Bieslo was afgelopen zondag duidelijk. De 3 punten moesten in Beesel blijven. MVC’19 VR1 uit Maasbree was vandaag de tegenstander. MVC’19 staat voor aanvang van deze wedstrijd met 7 punten binnen handbereik van de Beeselse Vrouwen op de 3e plek.

De wedstrijd begint sterk voor Bieslo. Al na 11 minuten wist Juliëtte door de rood-witte verdediging te stoten, na een goede inzet van de Beeselse aanval. Uiteindelijk wist ze zelf de bal in de korte hoek van het vijandig doel te krijgen. Zo kwam Bieslo VR1 weer op een vroege voorsprong. Het leek zo een gemakkelijke ochtend te worden, maar niets bleek minder waar. De concentratie leek weg te vloeien en MVC’19 kreeg meer grip op de wedstrijd. Door deze grip kregen ze zowaar meer kansen. Zo wist keepster Julia het doel een aantal keren schoon te houden en kon Maud de bal maar net voor de lijn weg trappen. Uiteindelijk mocht het niet helpen en kon MVC’19 de 1-1 toch nog voor rust op het scorebord krijgen. Bieslo ging hierdoor met een kater het kleedlokaal in. Met wat nieuwe krachten in de aanval en in de verdediging ging Bieslo, met alle neuzen weer dezelfde kant op, terug het veld op. Net zoals in de eerste helft startte Bieslo erg sterk en kon Juliëtte in de 50ste minuut de 2-1 noteren, toen ze na een rush met een afstandsschot de keepster verschalkte. De wedstrijd werd wat grimmiger en er waren kansen van beide kanten. Gelukkig had Bieslo de verdediging goed op orde en kon de rappe Julie veel wegwerken. Dit hield MVC’19 weg van het doel en kon echte grote kansen voorkomen. Toen MVC’19 wat meer ging forceren en achterin 1 op 1 ging spelen kon Bieslo hiervan profiteren. In een uiterste krachtsinspanning van Esmee kwam de bal bij Pauline terecht, zij legde de bal perfect in de kruising en zette de eindstand op 3-1.

Bieslo levert hiermee een prima teamprestatie en kan hiermee weer omhoog kijken. Samen met SHH en MVC’19 staat Bieslo VR1 nu op een gedeelde 3de plek, met een achterstand van 5 punten op de nummer 1 Eindse Boys VR1.